NOVO: TEČAJ PAUT 1+2 (PHASED ARRAY) PREMA EN ISO 9712

Obavještavamo sve zainteresirane da će HDKBR po prvi puta organizirati tečaj za Ultrazvučno ispitivanje tehnikom Phased Array (PA) po sistemu 1+2 (PAUT 1+2) sukladno zahtjevima norme EN ISO 9712 u trajanju od 80 nastavnih sati.

Termin održavanja tečaja: 17.2. - 27.2.2019.

Kvalifikacijski ispit: 28.2.2019.

Budući da zahtjevi tržišta postaju sve zahtjevniji, a među njima je i zahtjev za obukom i certifikacijom osoblja za PAUT prema normi EN ISO 9712, odlučili smo organizirati ovaj tečaj s ciljem da svi kandidati, koji će sudjelovati na ovom tečaju, dobiju kvalitetno znanje s posebnim naglaskom na puno praktičng rada. Seminar će voditi renomirani stručnjaci i eksperti iz područja naprednih tehnika ultrazvučnog ispitivanja.

Osim standardnih preduvjeta za certifikaciju prema normi EN ISO 9712, kandidati moraju dodatno:

- posjedovati važeći certifikat za ultrazvučno ispitivanje prema normi EN ISO 9712 (minimalno stupanj 2),

- imati minimalno 4 mjeseca iskustva (poznavanje PAUT uređaja i njegovih funkcija i osnova ispitivanja tehnikom PA),

- odslušati 80 nastavnih sati PAUT (teorija +vježbe),

- položiti kvalifikacijski ispit*.

*Kvalifikacijski ispit sastoji se od dva dijela: specifični i praktični.

Specifični dio ispita sastoji se od minimalno 20 pitanja koja uključuju poznavanje i primjenu PA sustava, nepravilnosti u ispitnim objektima te primjenu relevantnih europskih normi.

Praktični dio ispita sastoji se od ispitivanja minimalno 2 ispitna uzorka, izradi zapisa o ispitivanju, analizi i evaluaciji zapisa, kreiranju završnog ispitnog izvješća te pisanja radne upute za provedbu ispitivanja.

Tečaj je koncipiran na način da kandidati uistinu nauče kvalitetno raditi i primjenjivati stečena znanja u praksi te da se znaju služiti referentnim normama i tumačiti njihove zahtjeve.

Naš tim će biti na raspolaganju da odgovori na sva pitanja kandidata i pružit će svim kandidatima maksimalnu pomoć i podršku tijekom tečaja.

Za detalje oko prijave, cijene i svih ostalih informacija javite nam se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.