GRAĐEVINSKI FAKULTET, SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
UNIVERSITY OF ZAGREB, Civil Engineering

Pročelnica Katedre za istraživanje materijala i predstojnica Zavoda za materijale.
Head of Materials Research department

Od 2000. godine izabrana je za voditelja laboratorija
Head of laboratory

Prof.dr.sc. Ivana Banjad Pečur bila je mentor više od 40 diplomskih i magistarskih radova. Uža specijalnost profesorice Banjad Pečur je ispitivanje fizikalno-mehaničkih i trajnosnih svojstava građevinskih materijala, s posebnim naglaskom na beton, teprocjena stanja armiranobetonskih konstrukcija, trajnost betonskih konstrukcija, tehnologija proizvodnje betona i specijalni betoni.

Prof. dr. sc. Ivana Banjad Pečur objavila je više od 60 znanstvenih i stručnih radova objavljenih u časopisima i na konferencijama održanim u inozemstvu i u Hrvatskoj,od čega su 3 prezentirana kao pozvana predavanja na međunarodnim skupovima. Član je međunarodnog udruženja ACI (American Concrete Institute) i Hrvatske komore inženjera građevinarstva. U Upisniku znanstvenika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa- matični broj 239700.

NOVOSTI

 • PISMO PREDSJEDNICE

  Poštovani prijatelji, kolege i članovi HDKBR-a,

  Obavještavam vas da sam nakon 30 godina vođenja Hrvatskog društva za kontrolu bez razaranja uspjela predati HDKBR na vođenje novom predsjedniku Zoranu Markešiću, mag.ing. strojarstva, a što je Skupština HDKBR-a, održana online 26.01.2021. jednoglasno podržala. Uz podršku novoizabranih članova Upravnog odbora u sastavu: Andrija Kostelac, dipl.ing.stroj., Antonio Filipović bacc.ing. el., Ivan Vukorepa, mag.ing.mech. i Luka Perković, bacc.ing.mech., kao i svih drugih članova HDKBR-a, vjerujem da će naš HDKBR ponovno uspjeti biti na korist svojim članovima, našem društvu i gospodarstvu Republike Hrvatske.

  Kao sada već bivša predsjednica iskreno se zahvaljujem na stalnoj podršci i povjerenju koje ste mi godinama pružali i na svim lijepim druženjima, a naročito na uspjesima koje smo zajedno ostvarivali kao što su brojna Savjetovanja MATEST, časopis HDKBR Info, a posebno na uspješno održavanom obrazovanju i certifikaciji kadrova, te stečenim uvjerenjima priznatim širom svijeta.

  Bilo je naravno i povremenih pokušaja preuzimanja HDKBR-a od strane nekih neodgovornih pojedinaca koji nisu uspjeli steći željene pozicije redovnim putem i na pošten

  ...
 • NOVI PREDSJEDNIK HDKBR-a

  Na izbornoj skupštini HDKBR-a koja je održana 26.1. 2021. online zbog trenutne epidemiološke situacije, HDKBR je dobio novog predsjednika. Nakon 30 godina uspješnog vođenja i promoviranja HDKBR-a u Hrvatskoj i svijetu, prof. Vjera Krstelj odlučila je svoje mjesto prepustiti mladim snagama. Jednoglasnom odlukom Skupština izabrala Zorana Markešića za novog predsjednika HDKBR-a. Čestitamo novoizabranom predsjedniku Zoranu Markešiću i želimo mu puno uspjeha u budućem radu, a našoj dragoj profesorici Vjeri Krstelj se od srca zahvaljujemo na svemu što je učinila za HDKBR tijekom proteklih 30 godina i želimo joj prvenstveno puno dobrog zdravlja i da nam bude velika podrška u budućem radu.

   

   

   

   

   

   

   

TEHNIČKA SURADNJA